vrijdag 10 augustus 2012

Sperziebonen met perzik en amandelen van Alain Passard

Dit is het derde recept dat ik maakte uit het nieuwe kookboek van Alain Passard. Een leuk en lekker receptje, de moeite waard om nog eens te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:
600 gram extra dunne sperziebonen
15 – 20 gram (gezouten) boter
olijfolie
1 grote rijpe perzik met wit vruchtvlees.
blaadjes van 3 – 4 takjes paarse basilicum
12 verse amandelen


Bereiding:
  1. Blancheer de sperziebonen in lichtgezouten water beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en dompel ze in water met ijsklontjes. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de perzik met schil in 12 parten.
  3. Verhit op laag vuur de boter met een flinke scheut olijfolie in een grote koeken- of hapjespan.
  4. Leg de sperziebonen in rechte bosjes in de pan en bak ze een minuutje op hoog vuur.
  5. Voeg de amandelen en de perzikparten toe en op het laatst wat basilicumblaadjes.
  6. Bestrooi met een snufje fleur de sel en een paar draaien zwarte peper.
  7. Meng de ingrediënten vooral niet teveel door elkaar, zo blijven de perzikparten mooi heel.
  8. Schik het gerecht zoals op zijn collage-voorbeeld hierboven op 4 warme borden en serveer direct.
En zo ziet het in zijn boek eruit, de Franse editie wel te verstaan.

Geen opmerkingen: