vrijdag 20 januari 2012

Broccolisoep met currypasta

Eenvoudige broccolisoep, maar weer even iets anders.

Ingrediënten:
500 gr broccoli
1 blik cocosmelk
2 à 4 el groene of gele Thaise currypasta, hangt van de sterkte af.

Bereiding:
  1. Haal de roosjes van de broccoli af en snij de stengels in kleine stukjes. Bewaar een paar broccoliroosjes voor garnering.
  2. Schep het dikke van de kokosmelk in een soeppannetje en verhit het.
  3. Bak de currypasta hierin al roerend aan. Dat plakt dan een beetje aan de pan, maar dat lost later wel op.
  4. Giet de rest van het blikje kokosmelk erbij en twee keer de inhoud aan water.
  5. Voeg de broccoli toe en laat zachtjes koken tot ze gaar is.
  6. Laat de stukjes heel, of blender de soep.
  7. Laat dan op het laatste moment de kleine roosjes broccoli meegaren.
Ik heb deze gele curry gebruikt:
Foto van Robin Aziatische ingrediënten. Klik hier voor de ingrediënten.
Alleen maar natuurlijke ingrediënten zo te zien en volgens velen de lekkerste Thaise curry. Is er ook in groene en rode variant. Deze was behoorlijk pittig - ik had 4 volle eetlepels gebruikt, maar dat was wel héél pittig. In de koelkast blijven de pasta's heel lang goed; je kan ze ook in porties invriezen.

Geen opmerkingen: