dinsdag 24 januari 2012

Prei-mosterdsoep met gerookte forel

Ingrediënten:
1 kg prei
1 ui
2 teentjes knoflook
groentebouillonblokje
125 ml crème fraîche
grove milde mosterd
gerookte forelfilet

Bereiding:
  1. Fruit de ui en knoflook aan in wat boter/olijfolie. Roer de preiringetjes er door en bak op laag vuur.
  2. Giet er 1 liter of meer water op en voeg een bouillonblokje toe.
  3. Laat ca. 15 minuten koken en pureer het geheel met de staafmixer.
  4. Voeg de crème fraïche toe en 2 opgehoopte eetlepels mosterd.
  5. Laat de soep nog even warm worden.
  6. Serveer in de kommen en verdeel er de stukjes forelfilet over.
Was weer lekker.

1 opmerking:

Clementine zei

Lijkt me ook lekker. Mijn lijst van de nog te maken recepten wordt steeds langer !
Eet jij wel eens 2 keer hetzelfde ? Ik eigenlijk heel zelden.