dinsdag 17 januari 2012

Pittige Mexicaanse koolsla met limoen en koriander


Ingrediënten: 
4 cup dun gesneden witte kool 
2 cup dun gesneden rode kool 
2 lente-uitjes, dun gesneden
1 / 2 kop gehakte koriander (of meer) 
4 el mayonaise 
3 el vers limoensap (min of meer naar smaak), 
hete saus naar smaak, bijv. Tabasco of Sriracha
zout naar smaak


Bereiding:
  1. Snijd kool, liefst met behulp van een mandoline of keukenmachine.
  2. Snijd de lente-uitjes, hak de koriander.
  3. Meng kool, lente-uitjes en koriander in grote slakom.
  4. Meng in een kleine kom de mayonaise, limoensap, en hete saus. 
  5. Gebruik een houten lepel om de dressing met de kool te mengen. Breng op smaak met zout en serveer direct, of zet een paar uur in de koelkast.
Deze salade kan je goed een nacht in de koelkast bewaren, maar het limoensap zorgt ervoor dat de rode kool verkleurt en de salade een beetje roze wordt. 

Met dank aan Kalyn.

Geen opmerkingen: