zondag 29 januari 2012

Gebakken spruitjes met paddenstoelen

Ingrediënten:
Spruitjes
shiitakes of kastanjechampignons
lente-uitje in ringetjes
evt. kastanjes uit blik of vacuum
gedroogd pepertje
(olijf)olie

Bereiding:
  1. Haal de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd de spruiten over de lengte in 3 plakjes.
  2. Snijd de padddenstoelen door de helft of kleiner.
  3. Verwarm in een koekenpan de olie op middelhoog vuur en doe één laag spruitjes in de pan. Maak op smaak met zout. Haal ze eruit zodra één kant een beetje verbrand is, draai ze niet om. Doe ze in een schaal.
  4. Herhaal eventueel met de rest van de spruitjes.
  5. Doe weer wat olie in de schone pan en bak de lente-uitjes aan.
  6. Voeg de paddenstoelen toe en het verkruimelde pepertje.
  7. Bak een minuut of 2 tot de paddenstoelen zacht zijn.
  8. Doe ze in de schaal met de spruitjes.
  9. Bak nog eventueel de kastanjes en meng ze ook met de spruitjes.

Gebaseerd op een recept van Ottolenghi. Spruitjes waren wel aan de stevige kant, volgende keer even voorstomen.

Gegeten met hazenbouten die 6 uur in een oven van 80C gestoofd zijn, maar het resultaat is nog steeds niet zó, dat het vlees van de botjes valt. Recept van Harold McGee.


Geen opmerkingen: