zondag 10 april 2011

Cime di rapa met ei en cime di rapa met pasta

Cime di rapa met gepocheerd ei en met rotelle

Vandaag twee recepten met cime di rapa oftewel brocoletti gemaakt. Eén met en één zonder koolhydraten.

Ingrediënten :
Cime di rapa
Orecchiette (ik heb hier rotelle gebruikt)
of 1 ei
olijfolie
knoflook in plakjes
verkruimeld droog pepertje
Eventueel geraspte pecorino of gebakken paneermeel.

Voorbereiding pastagerecht:
Maak de cime di rapa schoon. Trek de blaadjes los van de stelen en verwijder de draden van de buitenste stelen. Snijd de dikke stelen in de lengte in vieren. Snijd de stelen vervolgens in stukken van ca.10 cm.
Voorbereiding eigerecht:
Laat de stengels heel.

Bereiding:
  1. Giet kokend water uit de waterkoker in een grote pan en doe hier de gesneden cime di rapa en de orecchiette bij. (Dit is een klassieke combinatie uit Puglie).
  2. Zet bovenop de pan een vergiet en doe hier de hele stengels voor het eigerecht in.
  3. Zet een grote koekenpan op het vuur. Giet hier olijfolie, knoflook en verkruimelde droge pepertjes bij en laat langzaam trekken.
Eigerecht:

  • Zet een andere koekenpan met water op het vuur en zodra je belletjes op de bodem ziet, doe je voorzichtig het ei erin. Zet de kookwekker op 1 minuut. Doe dan het vuur uit en laat de pan 10 minuten staan.
  • Doe de geblancheerde en uitgelekte stengels cime di rapa in de koekenpan met olie en roer even goed door de smaakstoffen. Leg de cime op een voorverwarmd bord.
  • Schep voorzichtig het ei op het bord met de stengels cime di rapa.

4. Doe vervolgens de uitgelekte pasta met cime in dezelfde koekenpan en roer om.
5. Schep over op bord en serveer met eventueel kaas of gebakken paneermeel.




2 opmerkingen: