vrijdag 22 april 2011

Op de huid gebakken zeebaars


Ingrediënten:
1 à 2 zeebaarsfilets p.p.
Tomatengarnituur:
ontvelde, schoongemaakte en fijngehakte tomaten
olijfolie
fijngehakte tenen knoflook
peper en zout
kappertjes
groene kruiden, zoals munt, peterselie, basilicum
Verder:
Groene asperges

Bereiding asperges:
Neem een grote koekenpan, giet er kokend water in en laat de asperges een minuut of 6 à 8, al naar gelang de dikte, blancheren. Doe ze over in een vergiet. Warm ze vlak voor het opdienen op in dezelfde koekenpan met een beetje olijfolie/boter. (Hier met piepkleine uitgebakken stukjes chorizo)
Bereiding tomatengarnituur:
Smoor de tomaten even in de olie, met de knoflook, voegt dan de andere ingrediënten toe behalve de kruiden. Zet uit tot de vis klaar is. Warm vlak voor opdienen weer op en voeg de kruiden toe.
Bereiding zeebaarsfilets:
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en giet er zoveel olie in dat de bodem dun bedekt is. Wacht tot de olie heet is.
Bak nu de vis op de velkant. Druk de filets plat tegen de bodem van de pan. Beweeg de vis niet, zodat het vel mooi knapperig wordt. Als je ziet dat de vleeskant bijna niet meer doorschijnend is, de filets omdraaien en nog een halve minuut op de andere kant bakken.
Leg de zeebaars met het vel boven op de borden, giet er nog wat olie uit de pan over en serveer direct.

Geen opmerkingen: