maandag 18 april 2011

Puntpaprikasoep met sinaasappel

Heerlijk geconcentreerde soep, kan zowel koud als warm gegeten worden
Ingrediënten voor 4-5 personen:
6 puntpaprika’s
1 flinke ui of 2 kleinere,
1 teentje knoflook,
3 el olijfolie
1 pak tomaten in blokjes
4 dl groente- of kippenbouillon (uit een pot)
rasp en sap van 1 (onbespoten) sinaasappel
evt. dragon of basilicum


Voorbereiding paprika's:
  1. Leg de paprika’s op aluminiumfolie onder de gril en laat ze aan alle kanten blakeren. Hevel ze over naar een schaal en dek die af met het folie, laat ze zo staan tot ze afgekoeld zijn.
  2. Haal ze uit de schaal, plaats een zeef op de schaal, snijd boven de zeef de paprika's door en verwijder de zaadjes. Trek het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe dat terug in de schaal, met het vocht dat uit de paprika’s is gelopen.
Verder:
  1. Hak de ui en de knoflook fijn. Fruit de ui in de olie tot die zacht is, doe de knoflook erbij en laat die even meebakken, voeg de tomatenblokjes en de paprika toe. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel een half uur pruttelen. Zet even kort de staafmixer erin, de soep moet niet helemaal glad worden.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel met een scherpe rasp boven de pan. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap aan de soep toe. Maak op smaak met peper en zout.
De soep kan warm of koud opgediend, eventueel nog begeleid door een kruidenolie (Fijngewreven basilicum en/of dragon met een snufje zout en 1 deciliter olijfolie). Een kleine hoeveelheid soep is voldoende.
 


Dit is een heerlijk feloranje soep, een ontwerp van Yvette van Boven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten