zondag 24 april 2011

IJskoude gazpacho


Snelle manier om gazpacho te maken en ook lekker
Ingrediënten voor 2 pers:
1/2 komkommer, in grove stukken
1 gegrilde paprika uit pot (Lidl)
1 tomaat, in stukken
enkele ijsblokjes
250 ml tomaat-groentesap (pak 1 liter)
1 el olijfolie
1/2 el rode-wijnazijn
piment d’Espelette
bieslook

Bereiding:
Pureer de komkommer, de paprika en de tomaten in de keukenmachine, blender of met een staafmixer. Voeg de blokjes ijs toe en vermaal deze grof. Schenk langzaam het groentesap en de olie erbij terwijl de machine draait. Breng de soep op smaak met azijn, een paar fijngeknipte sprietjes bieslook en peper, zout en piment d'Espelette of cayennepeper naar smaak.
Serveer direct, eventueel met nog wat extra ijsblokjes, want ijskoud is hij het lekkerst.

1 opmerking:

  1. Wie zijn hier in Zuid-Frankrijk bijna aan erwtensoep toe. Het weer is pet !

    BeantwoordenVerwijderen