zaterdag 9 april 2011

Jamie Oliver's Daurade met lekkere gekarameliseerde venkel


Ingrediënten:
1 grote venkel of 2 kleintjes in parten gesneden; groen apart
40 gram boter
olijfolie
-
2 daurades (dorades), ingesneden
1 knoflookteen, gehakt
1 chilipepertje, fijngesneden
1 citroen, rasp en plakjes

Bereiden:
Begin met de venkel.
  1. Doe de olie en de boter in een pan en bak de venkel op zacht vuur in ca. 40 minuten tot goudbruin gekarameliseerd.
Verwarm de oven op 180 gr.
  1. Wrijf de vissen in met de geraspte citroenschil, knoflook, chilipeper, peper en zout en stop plakjes citroen in de sneden.
  2. Zet de vis 20 minuten in de oven.
  3. Garneer met het venkelgroen.
  4. Serveer met de gekarameliseerde venkel
Uit: Jamie magazine no. 5, The Italian inssue.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen