zaterdag 9 april 2011

Ottolenghi's salade van lof, halloumi en granaatappel






Een heerlijke salade van zoete granaatappel, zoetzure siroop, bittere lof en walnoten. Een recept van de meester in het bedenken van maaltijden zonder vlees  Yotam Ottolenghi

Voor 4 -6 personen.
Ingediënten voor de salsa:*
1 à 1,5 granaatappel
50 gr walnoten, licht geroosterd en grof gehakt
2 tenen knoflook, geperst
2 el rode wijnazijn
1 el granaatappelmelasse, bijv. 1&1 uit Iran
2 el olijfolie
1 ½ tl suiker
zout en peper
verse koriander
Verder:
250 gr halloumi in plakken van 1 cm
2 struikjes witlof en 2 roodlof, in de lengte in kwarten gesneden
olijfolie
zout en peper

Bereiding:
Begin met de salsa.
  1. Neem een diep bord en sla daarboven met een houten lepel de pitjes uit de granaatappel.
  2. Voeg alle andere salsa ingrediënten daarbij, maar houd een beetje koriander apart voor de garnering.
Verder:
  1. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de plakken halloumi aan elke kant goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  2. Bak in dezelfde olie de lof, voeg suiker, zout en peper toe. Laat iets kleuren.
  3. Schik de lof en de halloumi op een schaal en lepel de dressing erover. Garneer met de rest van de koriander.

* Deze salsa smaakt ook lekker bij aubergine, gekookte witte bonen, als antipasto en op een bruschetta.

1 opmerking:

  1. Dat ga ik ook een keer maken. Komt mijn granaatappelmelasse tenminste weer eens aan de beurt

    BeantwoordenVerwijderen