dinsdag 3 januari 2012

Omelet met chips van 3 sterren Michelin kok Ferran Adrià van El Bulli

Ingrediënten voor 2 personen:

Bereiding: 



  1. Doe de eieren in een kom, en klop ze schuimig.
  2. Doe de chips erbij en schep voorzichtig om.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, op niet te hoog vuur.
  4. Giet het eimengsel in de pan, en laat 1 minuut opstijven. Maak de randen met een spatel vrij.
  5. Leg een bord op de pan, draai pan en bord om, zodat de omelet op het bord glijdt.
  6. Verwarm weer wat olie in de pan, en bak nu de andere kant van de omelet, nog eens 20 seconden.
  7. Schep de omelet op een bord en kruid met gemalen peper.


Voor 2 personen:
6 eieren
70 gram aardappelchips
olijfolie
zwarte peper

2 opmerkingen:

Clementine zei

Je bent me te snel af geweest. Was het te eten ?

Jannie zei

Ik heb het eerlijk gezegd niet gegeten, maar mijn huisproever vond het wel lekker - toch heel anders dan de Spaanse aardappeltortilla.
(Ik heb zelf de muffins gegeten)