maandag 20 augustus 2012

Snijbonen op z'n Libanees


Ik heb altijd het idee dat met snijbonen minder variaties mogelijk zijn dan met sperziebonen. Op deze blog staan negen sperziebonenrecepten tegenover drie snijbonenrecepten. Maar daar komt vandaag een favoriet bij:

Ingrediënten:

500 g snijbonen
2 uien, in halve ringen
10 tenen knoflook
4 tomaten, in blokjes
1 klein pakje passata
1 tl komijn
1 tl kaneel
2 tl zwarte peper

Bereiding:
  1. Breek de snijbonen in grove stukken. 
  2. Bak ze vijf minuten in olijfolie en voeg de uien toe. Bak nog vijf minuten. 
  3. Voeg de tomaten toe en bak vijf minuten. 
  4. Voeg knoflook in grove stukken, passata, komijn, kaneel en peper toe. 
  5. Laat een klein half uurtje stoven tot de snijbonen al dente zijn.
Recept van een Libanese uit Italie dat in de NRC stond

3 opmerkingen:

Unknown zei

Die twee TL zwarte peper zou ik achterwege laten ������

Anoniem zei

What about salt???🤔

Jannie zei

Zit salt niet in de passata?