woensdag 27 april 2011

Mini kalfsschnitzels uit Rome



Saltimbocca al la Romana

Ingrediënten:
2 kalfsoesters
salieblaadjes
Parmezaanse of andere gedroogde ham
1 teentje knoflook
1 glas witte wijn
olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven op 80 graden.
  1. Snij de kalfsoesters in plakjes. (Ik sneed uit 260 gr kalfsoesters 13 plakjes).
  2. Leg de plakjes tussen folie en sla ze met een koekenpan zo dun mogelijk.
  3. Leg op elk plakje vlees een plakje ham en en een blaadje salie. Prik vast met een tandenstoker.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, doe er een knoflookteentje bij en bak de schnitzeltjes op de saliekant.
  5. Draai ze om en bak even op de andere kant.
  6. Leg ze op een bord en hou ze warm in de oven.
  7. Giet een glas wijn in de koekenpan en laat inkoken.
  8. Giet over de schnitzeltjes.



1 opmerking:

Unknown zei

Wij hebben dit gerecht gemaakt van natuurlijksinderensweidekalf, echt heel erg lekker, een echte aanrader!!