maandag 20 mei 2013

Asperges in bladerdeeg met kervelroom


Ingrediënten:
16 aperges
1 tl zout
5 dl (kook)room/crème fraîche
1 bosje kervel
4 plakjes bladerdeeg van 12x6 cm
Noilly Prat vermouth

Bereiding:
De oven voorverwarmen op 220C.

  1. De kervelblaadjes van de steeltjes plukken.
  2. De asperges schillen en opzetten in de room of de crème fraîche met het zout. In 10 minuten gaar laten koken.
  3. Terwijk de asperges staan te koken de plakjes bladerdeeg in de oven bakken.
  4. De saus afmaken door in de room een scheutje Noilly Prat te gieten en er de kervelblaadjes door te roeren.
  5. De bladerdeegplakjes uit de oven halen en opensnijden.
  6. De asperges op de onderkanten leggen, de saus er over scheppen en het dekseltje van bladerdeeg er bovenop leggen.

Recept van Wim Stolk patron chef-kok van Auberge ' De Papenberg'in Afferden.

Geen opmerkingen: