zaterdag 4 mei 2013

Varkenshaasjes met venkel


Maiale con finocchietti e spaghetti con herbe verde 

Ingrediënten varkenshaasjes
2 Varkenshaasjes
2 el bloem
olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
2 venkelknollen
1 rode peper
1 tl venkelzaad
1 takje tijm
2 takjes peterselie
100 ml witte wijn of droger vermouth
Ingrediënten kruidenspaghetti
300 g spaghetti
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 takjes peterselie
2 takjes oregano
50 ml olijfolie
1 rode peper
Extra nodig
mandoline

Bereiding varkensvlees met venkel
  1. Snijd de varkenshaasjes in drieën en bestrooi met bloem. 
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. 
  3. Verhit een scheut olijfolie in een brede koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de varkenshaas toe en bak om en om in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de wijn met een scheutje water toe. Rasp de venkel op de mandoline. Halveer de rode peper. Verwijder de zaadjes en snijd de rode peper fijn.
  4. Voeg de peper samen met de venkel, venkelzaadjes, tijm en de peterselie toe aan het vlees.
  5.  Laat circa 5 minuten bakken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Bereiding kruidenspaghetti
  1. Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 
  2. Pel en pers de knoflook. Pluk en hak de kruiden fijn en verwarm de knoflook en kruiden op zacht vuur circa 3 minuten met de olijfolie zodat alle smaken vrijkomen. 
  3. Giet de spaghetti af en meng met de kruidenolie.
Recept van Giovanni Caminita


Geen opmerkingen: