vrijdag 3 mei 2013

Gekonfijte citroenschilletjes



Van mijn zus in Zuid Frankrijk mogen we geen pitten meer uitspugen. Vol is vol. We waren gewend om vanaf het terras olijf- perzik- en weet niet wat voor een pitten over boord te gooien.


Na dertig jaar hebben we een olijfboom, een perzikboom en een citroenboom in de tuin bij elkaar gespuugd. Daarnaast zijn ook nog een vijgenboom, een laurier en tomatenplanten verschenen waarvan de herkomst duister is.

Het resultaat van een olijfpitje

Als ze naar Nederland komt krijgen we een gedeelte van de oogstopbrengst. Omdat de citroenen natuurlijk onbespoten zijn, wilde ik iets met de schilletjes doen.

Gekonfijte citroenschilletjes.

  1. Snij de schilletjes dun van de citroen af en kook ze in wat water met suiker, zeg 120 gr water met 50 gr suiker. 
  2. Laat wat inkoken (wat is dat sap lekker, lijkt wel limoncello) en doe over in een potje.

Lekker over lof, linzen, soep, gebakken vis, alles knapt er van op.




Geen opmerkingen: