maandag 20 mei 2013

Ronde courgette uit de oven gevuld met tomaatjes en feta





Ingrediënten:
1 Ronde courgette p.p.
kerstomaatjes
zout en zwarte peper
stukje  rode chilipeper
verse oregano
verse tijm
een beetje boter
olijfolie
feta
bakpapier


Bereiding:
Verhit de oven op 200C.

  1. Kook de courgette ongeveer 5 minuten.
  2. Snij het kapje af en verwijder het zachte gedeelte van de courgette.
  3. Vul de courgette met de gehalveerde kerstomaatjes, kleingesneden chilipeper, oregano en tijm.
  4. Leg er een klontje boter bij en bedruppel met olijfolie.
  5. Pak de courgette in met bakpapier en draai de bovenkant dicht.
  6. Bak 40-50 minuten.
  7. Open het pakje en controleer op gaarheid. Breek de feta in stukjes en druk deze voorzichtig in de vulling. Voeg extra kruiden toe. Doe het pakketje weer dicht en zet terug in de oven tot de kaas warm is en iets zacht is.


Gebaseerd op Nigel Slater's marvellous marrow uit de BBC serie Simple Suppers

Was lekker, geurig, een beetje pittig en een beetje zout. Het resultaat hangt ook van de versheid van de kruiden af.



1 opmerking:

  1. Prachtig foto en recept heb een linkje in de "etenstijd" http://paper.li/hprins/1362305198 van deze week opgenomen

    BeantwoordenVerwijderen