woensdag 1 mei 2013

Citroenen gevuld met sardienenmayonaise


Ik herinnerde mij dit recept uit de NRC van 2009. En deze maand schreef Marjoleine de Vos weer dat ze het zo'n ouderwets lekker gerechtje vond. Tijd om het eens te maken en ze heeft gelijk.


Ingrediënten voor 4 personen
4 citroenen
2 blikjes sardines op olie
paar lepels mayonaise
peterselie
drie lente-uitjes
2 theelepels mosterd
1 stengel bleekselderie
2 eetlepels pijnboompitten
10 groene olijven zonder pit


Bereiding:
  1. Halveer de citroenen en pers ze uit. Snijd een klein kapje van de onder- en bovenkanten zodat ze kunnen staan. Haal het vruchtvlees uit de citroenen, bijvoorbeeld met een grapefruitmesje. Dit is wel een tijdrovend werkje, of je moet het geluk hebben dat je het hele binnenwerk los kan snijden.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. 
  3. Hak de peterselie, de bleekselderie en de lente-uitjes fijn. Snijd de olijven in ringetjes. Giet de sardines af. 
  4. Prak ze met de mayonaise, de mosterd, de uitjes, bleekselderie, peterselie, olijven, royaal zwarte peper en twee lepels citroensap. Roer de pijnboompitten erdoor. 
  5. Doe het mengsel in de halve citroenen en zet weg tot gebruik.

Geen opmerkingen: