dinsdag 28 mei 2013

Rabarber met port en honing

Rabarber met port honingsaus


"Reeds bekend is dat jonge kinderen nieuw eten gemiddeld 10 keer moeten proberen, alvorens ze het nieuwe accepteren."
Mijn ouders wisten dat vast nog niet, want ik vind rabarber nog steeds niet lekker. Maar elk seizoen probeer ik het manmoedig opnieuw. Vandaag met port en honing en schuim en ijs. Daar kan je zelfs straatstenen mee lekker maken.Ingrediënten gestoofde rabarber
1 vanillestokje
200 ml rode port
200 g honing
1 kaneelstokje
400 g rabarber

Verder:
Citroensorbetijs
Meringue (grote schuim van V&D)
Voorbereiding rabarber
Verwarm de oven voor op 195 ˚C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor het stoofvocht rode port met vanillemerg, het leeg geschraapte vanillestokje, honing en kaneel aan de kook. 
Snijd de uiteindes van de rabarber en snijd de rabarber in stukjes van circa 5 centimeter en leg ze in een ovenschaal. Schenk het stoofvocht over de rabarber en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Gaar circa 35 minuten in de oven tot de rabarber zacht is.

’s Avonds afmaken
Rabarber
Schep de rabarber op een zeef en kook het stoofvocht in 5 minuten tot siroop. Leg de rabarber terug in de siroop zodat ze glaceren. 


Opmaak bord
Verdeel de rabarber over borden en schep een halve eetlepel poedersuiker naast de rabarber. Leg een quenelle sorbetijs op de poedersuiker en steek er een stuk meringue in.Recept rabarber van Angélique Schmeinck


3 opmerkingen:

  1. Was wel lekker, maar heel slecht voor de lijn..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar dat ijs en die meringue waren niet verplicht ! De rabarber alleen was al erg genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen