vrijdag 24 mei 2013

Frittata van restjes groenten




Wat doen wij eigenlijk met kliekjes? Hutspot opbakken is lekker, maar wat doen wij met een restje spaghetti met tomatensaus of een portie gekookte groenten? Ik weet het niet. In Indonesië maken ze er nasi goreng van voor het ontbijt. Ik nodigde ooit een Filipijnse zakenrelatie uit voor een uitgebreide rijsttafel in een gerenommeerd Indonesisch restaurant in Bussum. Ik dacht hem daarmee een plezier te doen en vroeg achteraf hoe hij het vond. Hij schoot in de lach en zei dat hij het vreemd vindt dat we 's avonds het ontbijt nemen.

In Italië wordt ook niets wegggegooid - non si butta nulla. Hindert niet wat je hebt, een restje pasta, een paar sardientjes, groenten, je kan overal een frittata van maken - behalve van soep natuurlijk.

Van de raapstelen met witte boontjes van gisteren maakte ik deze frittata voor de lunch (of naar het werk):

Ingrediënten:
Restje gekookte groenten of pasta in saus
Eieren
Room
Feta

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C.
  1. Klop in een kom eieren met room los en voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Verdeel de groenten over een ingevette ovenschaal.
  3. Schenk het eimengsel erover.
  4. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in 25 minuten gaar.
  5. Verdeel de verbrokkelde feta erover en laat nog 4-5 minuten in de oven of onder de grill staan tot de frittata goudbruin is.
De frittata kan je ook in een koekenpan maken. Als de onderkant gaar is de pan in de hete oven of onder de grill zetten tot de bovenkant stevig is.

Andere frittata met broccoli klik hier




1 opmerking:

  1. Heerlijk om restjes op te maken. Ik gooi zelden wat weg. Hier ook zo'n recept :

    http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2012/09/omelette-aux-legumes-pour-finir-ce-qui.html

    BeantwoordenVerwijderen