maandag 6 mei 2013

Gebakken fetakaas met chilipepersWeer zo'n heerlijk simpel gerechtje van Nigel Slater. Hij is 's zaterdagsmorgens te zien op de BBC.


Ingrediënten
3 grote chilipepers, rood, oranje of geel
2 grote lente-uitjes
een beetje olijfolie
1-2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
een blok van 200g fetakaas*
koriander naar smaak
zacht brood om te serveren

Bereiding:
  1. Snijd de pepers overlangs, snijd elk in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een anti-aanbaklaag koekenpan en voeg de pepers en lente-uitjes. Laat ze kort gesis - je wilt dat ze zacht zijn maar niet bruin.
  3. Voeg een beetje tijm toe, dan vuur lager in leg het blok feta in de pan. Laat de kaas zachter worden en dien op met de pepers en wat zacht vers brood.
* Het consumentenprogramma van Vara's kassa vond op het kleine, onbekende eiland Ikaria (daar waar de mensen heel oud worden) vier Grieken bereid om de Nederlandse feta kazen te proeven en te beoordelen. Dit zijn de beste uit de keuring:


1) Öma Der Grieche Feta, €4,06, Natuurwinkel. Cijfer 9,3

Dit is volgens onze Griekse testers echte feta. De allerlekkerste van allemaal: echt top. De feta heeft een goede textuur, is niet te vet en niet te droog en zeer goed van smaak. Samen met een handje oregano en olijfolie is het een heerlijke lekkernij!

2) Eridanous, €1,99, Lidl. Cijfer 8,8

Een lekkere, pikante en zachte kaas vinden onze testers. Ook niet te zout van smaak en een goede balans tussen schapen- en geitenmelk. Heel erg lekker.Geen opmerkingen:

Een reactie posten