vrijdag 31 mei 2013

Vis uit de oven met citroenzout en knoflookboter van Donna Hay



Ingrediënten:
1 x 750g hele vis, zoals snapper of daurade, schoongemaakt
100 g zachte boter
4 teentjes knoflook, geperst
Partjes citroen, voor garnering
Citroenzout:
1 eetlepel fijn geraspte citroenschil
2 eetlepels zeezout vlokken
Aïoli:
½ kopje (150g) mayonaise
 2 teentjes knoflook, geperst

Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 200 ° C 

  1. Citroenzout: meng de geraspte citroenschil met het zout in een kom en zet opzij.
  2. Aïoli : meng de mayonaise met de knoflook. Zet opzij.
  3. Vis: Gebruik een klein, scherp mes om kleine inkepingen te maken in de vishuid.
  4. Meng de boter en knoflook en doe ½ eetlepel van het botermengsel in de holte van de vis. Smeer het resterende mengsel over de vis.
  5. Leg de vis op een bakplaat of in een ovenschaal bekleed met bakpapier en bak 30-35 minuten of tot ze gaar is.
Serveer met citroen zout, aïoli en partjes citroen.

Opmerking: jammer genoeg zijn er tegenwoordig nauwelijks vissen van dit gewicht te koop. Ik denk dat mijn dorade zo'n 350 à 400 gram woog en ik heb de hoeveelheid ingrediënten aangepast.
De aïolie vond ik achteraf overbodig omdat er al overvloedig knoflook en roomboter gebruikt wordt.

Het was wel heel lekker.

Geen opmerkingen: