donderdag 4 november 2010

15 minuten pasta met sperziebonen

Eén van mijn standaard recepten voor als ik niet lang in de keuken wil staan.


Voor 2 personen:
250 gr sperziebonen
150 gram pasta naar keuze
olijfolie
125 gram (1 pakje) spekblokjes
1 teentje knoflook
verse salieblaadjes
feta

Als alle klaar ingrediënten staan, staat het eten in 15 minuten op tafel.

Truc: koop sperziebonen die nog netjes op één rij liggen, dus met de uiteinden naar dezelfde kant. Dan kan je thuis telkens per bosje de steelaanzetten eraf snijden.

Nodig: waterkoker, 2 kookpannen en 1 koekenpannetje 
  1. Kook water in de waterkoker.
  2. Zet koekenpannetje op het vuur en bak op laag vuur de spekjes.
  3. Schenk het water uit de waterkoker in de eerste pan en kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking (meestal zo'n 12 minuten). Bewaar een beetje van het kookwater
  4. Kook weer water in de waterkoker
  5. Schenk het in de tweede pan, doe er de sperziebonen bij en kook ze een minuut of 6
  6. Vermeng de pasta met de sperziebonen en een scheutje kookwater.
  7. Leg de uitgebakken spekjes op een keukenpapiertje, bak in hetzelfde vet de salie en de gesnipperde knoflook.
  8. Verkruimel de feta.
Strooi het spek, de feta en de gebakken knoflooksalie over de pasta met de boontjes.
Erg lekker.



Geen opmerkingen: