Eén van mijn standaard recepten voor als ik niet lang in de keuken wil staan.
Voor 2 personen:
250 gr sperziebonen
150 gram pasta naar keuze
olijfolie
125 gram (1 pakje) spekblokjes
1 teentje knoflook
verse salieblaadjes
feta
Als alle klaar ingrediënten staan, staat het eten in 15 minuten op tafel.
Truc: koop sperziebonen die nog netjes op één rij liggen, dus met de uiteinden naar dezelfde kant. Dan kan je thuis telkens per bosje de steelaanzetten eraf snijden.
Nodig: waterkoker, 2 kookpannen en 1 koekenpannetje
- Kook water in de waterkoker.
- Zet koekenpannetje op het vuur en bak op laag vuur de spekjes.
- Schenk het water uit de waterkoker in de eerste pan en kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking (meestal zo'n 12 minuten). Bewaar een beetje van het kookwater
- Kook weer water in de waterkoker
- Schenk het in de tweede pan, doe er de sperziebonen bij en kook ze een minuut of 6
- Vermeng de pasta met de sperziebonen en een scheutje kookwater.
- Leg de uitgebakken spekjes op een keukenpapiertje, bak in hetzelfde vet de salie en de gesnipperde knoflook.
- Verkruimel de feta.
Strooi het spek, de feta en de gebakken knoflooksalie over de pasta met de boontjes.
Erg lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten