voor 4 personen
20 schijfjes appel
2 crottin-kaasjes
30 g boter
2 el honing
1 sjalotje, fijngehakt
2 takjes tijm
2 el slagroom
2 el kippenbouillon (uit een potje)
4 plakjes bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de roomboter in een pan, voeg de honing toe en laat die op matig vuur oplossen.
Bak de schijfjes appel hierin tot ze bedekt zijn met caramel.
Haal de appels uit de pan en fruit het sjalotje in de roomboterhoning jus.
Voeg de room, de tijm en de kippenbouillon toe.
Leg de plakjes bladerdeeg op bakpapier op een bakblik, schik de appelschijfjes daarop en een halve crottin per bladerdeegje.
Leg de plakjes bladerdeeg op bakpapier op een bakblik, schik de appelschijfjes daarop en een halve crottin per bladerdeegje.
Laat in de oven staan tot het bladerdeeg gaar is en het kaasje zacht maar niet gesmolten (10 tot 15 minuten).
Leg de taartjes op bordjes en schenk de warme saus eromheen schenken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten