donderdag 18 november 2010

Eendenbouillon met champignons en wontons


Deze bouillon van het karkas van de Pekingeend van het recept van 14 november is overheerlijk.

bouillon
het karkas van de bereide pekingeend
stukje knolselderij
1 ui, in grove stukken
4 teentjes knoflook, in grove stukken
2 bosui, in grove stukken
1 steranijs
4 jeneverbessen, gekneusd
10 korianderzaadjes, gekneusd
1 blokje kippenbouillon
5 zwarte peperkorrels, gekneusd

wontons
50 g shiitake, fijngehakt + extra om te garneren
1 bosui, fijngehakt + extra om te garneren
1 el sesamolie
2 el sojasaus
1 el fijngehakte koriander
vierkante wontonvelletjes (diepvries, toko)
100 g geplukt en fijngehakt gaar eendevlees van de bereide pekingeend


Bouillon
Snijd het karkas in stukken.
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan.
Voeg 3 l water toe, breng aan de kook en laat de bouillon op laag vuur 4 uur trekken.
Zeef de bouillon en laat hem dan op hoger vuur inko­ken tot een liter en breng op smaak met zout en peper.

Wontons
Bak de fijngehakte shiitake en bosui ± 5 min. in de sesamolie.
Blus af met soja­saus en laat nog 1 min. inkoken.
Meng de koriander en het vlees erdoor. Breng zonodig op smaak met peper.
Doe een theelepel vulling in het midden van elk wontonvelletje, vouw ze schuin dicht tot driehoekjes en plak de randjes goed met wat water dicht. Voeg de wontons toe aan de hete bouillon en warm enkele minuten mee.
Voeg ook nog wat shiitake aan de soep toe en laat ± 5 min. meegaren.
Verdeel de soep over kommen en garneer met fijngesneden bosui en koriander.

Mijn foto is mislukt; deze is van internet. Mijn bouillon zag er netzo uit, alleen zaten er nog schijfjes paddenstoel in.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen