maandag 15 november 2010

Zilveren taugé eend

Gemaakt van een restje Pekingeend van gisteren
200 g gaar eendenvlees, in reepjes gesneden
250 g taugé
1 lente-ui of stukje prei
1 plakje verse gember
olie
sojasaus
1 eetl. eendenbouillon
suiker
zout

Hak de lente-ui en gember fijn.
Maak een sausje van 1,5 eetl. sojasaus, 1 theel. suiker, 1/2 theel. zout en 1 eetl. bouillon.
Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 eetl.olie.
Roerbak de gember tot het geurt.
Roerbak eendenvlees en sausje 30 seconden.
Voeg taugé en lente-ui toe, roerbak nog 30 seconden en serveer.
Was lekker.
Ik heb nog wat eenden-vel uitgebakken tot kaantjes en deze erover gestrooid.

Recept uit het Chinese Kookboek deel 2.

Geen opmerkingen: