maandag 1 november 2010

Spaghetti tetrazzini

Van een restje kip van gisteren deze schotel gemaakt.

Restje kip
doosje shitake of champignons
wat gedroogde paddestoelen, geweekt
2 tenen knoflook, gehakt
1 sjalotje, gehakt
glas witte wijn
pakje slagroom
citroensap
flink wat Parmezaanse kaas

  1. Oven voorverwarmen op 200graden
  2. Het kippenvlees van de botten halen en in kleine stukjes scheuren.
  3. In pan champignons ca. 12 minuten bakken.
  4. Gedroogde paddenstoelen, sjalotje en koflook toevoegen en  nog 8 minuten bakken.
  5. De wijn toevoegen.
  6. Aan de kook brengen en de stukjes kip toevoegen.
  7. Slagroom erbij en als alles goed warm is vuur uit.
  8. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap
  9. Daarna de gekookte spaghetti er doorroeren.
  10. Alles in in ovenschaal doen, parmezaanse kaas erover en in de oven goudbruin laten worden.
  11. Eventueel nog meer Parmezaanse kaas erover strooien.
Ik heb de saus (het is een soort fricassee, maar niet gebonden) in twee porties verdeeld. Eén portie met spaghetti en een andere portie low carb met gekookte spinazie.

Geen opmerkingen: