maandag 22 november 2010

Salade met makreel


Vanavond van een rest gerookte makreel een voorgerecht gemaakt.

1 gerookte makreel
boter
2 sjalotjes
2 dl witte wijn
crème fraîche
1 theelepel geraspte mierikswortel
zout en peper
gemengde sla

  1. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Boter verwarmen en sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Witte wijn toevoegen en op hoog vuur inkoken tot 1 à 2 eetlepels over zijn.
  2. Van vuur af crème fraîche en mierikswortel erdoor roeren.
  3. Intussen makreel schoonmaken, en fijnmaken. Crème-fraîchemengsel erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper.
  4. Quenelles van de makreel maken en op sla leggen.


Ik serveerde de makreel met gemarineerde biet en rode uiringen die 10 minuten in de azijn gemarineerd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen