maandag 22 november 2010

Tajine van rundvlees met pruimen


Gemakkelijk te maken; de oven doet het werk.
Ingrediënten

750 gram rundvlees, in gelijke stukken
1 grote ui, grofgesneden
2 theelepels raz el hanout*
zout en peper
sesamzaad
gedroogde pruimen
olijfolie of boter

Verwarm de oven voor op 175°
Neem een zware gietijzeren pan en bak hierin het vlees aan met de raz el hanout, doe de ui erbij en bak deze ook mee.
Voeg voldoende heet water toe totdat het vlees ruim onder staat.
Laat het in ongeveer 2 uur in de oven door en door gaar worden.
Voeg een kwartier voor het einde de pruimen toe.
Garneer met geroosterd sesamzaad.
Serveer met couscous

* ipv raz el hanout kan je nemen: 1 tl gemalen komijn, 1 tl peper, envelopje saffraanpoeder, 1/2 tl kaneel, snufje paprikapoeder

Geen opmerkingen: