zaterdag 27 november 2010

Empanadillas

Ingredientes:
Para la masa:
1 vaso de cerveza
1 vasito de aceite
1 cuchara de sal
1 cuchara de azucar
Harina
Para el relleno:
1 lata de guisantes
1 cebolla
1 lata de atun
Er kan ook  nog hardgekookt ei en/of tomaat door


Deeg
In een steelpannetje het bier en de olie, de suiker en het zout mengen. Voeg al kloppend de meel toe tot het van de wand loslaat. Als het stevig genoeg is om mee te werken, er balletjes van maken, platdrukken met iets ronds als een beker of bakje en wat er uitsteekt afsnijden.

Vulling
Het uitje bakken met een beetje zout en de rest er doorheen mengen.

Afmaken 
Een schepje vulling in het midden van het deeg leggen en dubbelvouwen.
In de oven op 200 graden totdat ze goudbruin zijn.
Op kamertemperatuur serveren.

Ik heb de deegknijper gebruikt, maar het lijkt me handiger zonder. Je kan er maar zo weinig vulling indoen.
Was verder wel goed.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen