donderdag 30 mei 2013

Bolcourgettes met gehakt uit de koekenpan



De laatste weken heeft Lidl bolcourgettes in het assortiment. Ideaal om te vullen. Eerder maakte ik  een met een vegetarische vulling. Deze keer een snelrecept met gehaktvulling.

Ingrediënten: 
2 ronde courgettes
200 g rundergehakt
1 ei
70 g Parmezaanse kaas
70 g paneermeel
nootmuskaat, zout en olie naar smaak
spekblokjes of ontbijtspek
witte wijn

Bereiding:

  1. Was de courgettes en verwijder de kern.
  2. Blancheer ze in gezouten water. 
  3. Meng het gehakt met ei, Parmezaanse kaas, paneermeel, zout en nootmuskaat. Vul beide courgettes, snijd ze in plakjes en bak ze in een koekenpan met een beetje olijfolie, keer ze halverwege en leg nog wat kaas bovenop. 
  4. Haal de courgettes uit de pan en leg opzij.
  5. Doe het gesneden spek in de pan met de afsnijdsels van de courgettes. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat even inkoken. Serveer de saus bij de plakken.
Recept van La Prova del cuoco van Rai Uno.


2 opmerkingen:

Clementine zei

Vond de thuisproever het ook lekker ?

Jannie zei

Ik heb hem in mijn eentje opgegeten.