Niets bijzonders, beetje anders gemaakt en wel lekker.
Ingrediënten:
eieren
artisjokken
grana pardano of parmezaan of pecorino
peterselie
zout en peper
olijfolie
Bereiding:
- Maak de artisjokken schoon en snij ze in plakjes.
- Bak ze goudbruin in een koekenpan met olie .
- Kluts ondertussen in een schaal de eieren, de gehakte peterselie, geraspte kaas en zout en peper door elkaar. Giet het mengsel over de artisjokken en bak de omelet tot de bodem lichtbruin is.
- Doe vervolgens aluminiumfolie om de steel, schuif de pan onder de ovengrill, op die manier dat de steel van de pan de ovendeur openhoudt. De frittata is klaar als de bovenkant gestold is.
- Schaaf nog wat schilfers kaas over de frittata.
Ik gebruikte hiervoor 2 kleine artisjokken (uit een bosje) plus 4 eieren in een pannetje van Ø 20 cm. Was precies goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten