vrijdag 13 juni 2014

Gegrilde aubergines met feta, munt en rode peper van Nigella


Ingrediënten:
2 grote aubergines, in de lengte in dunne plakken gesneden
4 eetlepels olijfolie
250 gr feta, verkruimeld *
1 rode peper, in dunne ringetjes gehakt (eventueel zaadjes en zaadlijsten verwijderen)
flinke handvol verse munt, grof gehakt
sap van 1 citroen
versgemalen zwarte peper

Bereiding:
"Het ontwateren van aubergines met behulp van zout, waardoor het vruchtvlees wordt ontdaan van zijn bittere sappen, wordt door velen beschouwd als een overbodige handeling. Maar wie plakjes aubergines licht schroeit op een gril om als antipasto te serveren, die eet de groente vrijwel rauw. Als de aubergines dan niet zijn ontwaterd dan proef je heel duidelijk een lichtbittere ondertoon. Gegrilde aubergines kunnen, afgedekt met folie, urenlang wachten (niet in de ijskast) tot gebruik." Florine Boucher
  1. Verwarm een grillpan (of barbecue) tot gloeiend heet. Kwast de plakken aubergine in met de olijfolie en leg ze in de droge pan. Rooster de aubergine ongeveer 2 minuten aan beide kanten, tot de groente zacht is en een mooi kleurtje (met grillstreepjes) heeft. Leg de plakken op een groot bord en laat iets afkoelen.
  2. Vermeng in een kom de feta, het pepertje, de munt en het citroensap en maal er een flinke snuf peper door. Verdeel het fetamengsel over de aubergines. 


Heel makkelijk te maken en erg lekker op een zomerse dag.

* Bij Sligro kocht ik feta van het merk Delfi, tot nu mijn favoriet. Maar die van Lidl is ook niet slecht.

Recept uit 'Voor altijd zomer' van Nigella Lawson

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen