dinsdag 3 juni 2014

Gesmoorde gele paprika's op twee manieren



Gesmoorde paprika met ansjovis

Ingrediënten:
3 grote gele paprika''s
1 teentje knoflook
1 volle el olijfolie
5 ansjovisfilets
1 el melk


Bereiding:
Paprika's schoonmaken en in repen snijden. Knoflook pellen en met vork fijn drukken. In braadpan olie verhitten. Knoflook toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Ansjovis erdoor roeren tot smeuïg mengsel ontstaat. Melk en paprikarepen toevoegen en geheel onafgedekt op zacht vuur ca. 45 minuten laten sudderen. Er mag geen vocht meer opzitten. Af en toe doorroeren. Laten afkoelen tot lauwwarm. 

Serveren met ciabatta, als antipasto of als bijgerecht.



Lekkere zoet-zure gele paprika's

Ingrediënten:
2 middelgrote gele paprika’s
6 blaadjes verse salie
1 snuifje zout
1 eetlepel ciderazijn of wijnazijn
Extra vergine olijfolie
1/2 theelepel suiker
1 teentje knoflook

Bereiding:
Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes met. Snij ze in reepjes van 0,5-1 cm.
Giet 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg het teentje knoflook toe . Laat een beetje kleuren.
Zodra de knoflook goudbruin is, de reepjes paprika en zout toevoegen. Dek af en laat op een matig hoog vuur gedurende ongeveer dertig minuten garen.( voeg water toe zodra het is verdampt).
Voeg na 30 minuten 1/2 theelepel suiker, een eetlepel appelazijn en een eetlepel water toe. Kook nog 7/10 minuten. 
Voeg een paar grof gehakte salieblaadjes  toe. Laat afkoelen.
Sprenkel er een beetje extra vergine olijfolie over en garneer met een paar blaadjes salie.

Laatste recept is van Eleonora Galasso uit Rome http://www.eleonoragalasso.com

Geen opmerkingen: