Ingrediënten:
125 g goede kruimelige ricotta
schil van 1 citroen
1 verse rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt, naar smaak
zeezout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels verse oregano of marjolein bladeren, fijngehakt
1 kleine handvol Parmezaanse kaas, vers geraspt, plus wat extra
4 handvol grote champignons, schoongeborsteld
extra vergine olijfolie
1 handvol rucola of ander groen ter garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 º C.
- Doe de ricotta in een kom met de citroenschil, Spaanse peper en een beetje zout en peper. Klop los met een houten lepel, vouw de gehakte oregano en Parmezaanse kaas erdoor.
- Verwijder voorzichtig de steeltjes uit je paddenstoelen en gooi ze weg (of bewaar ze voor het maken van een pastasaus), meng de champignonhoedjes met olie, zout en peper. Leg ze ondersteboven op een bakplaat, of ovenschaal zodat ze kunnen worden gevuld met kleine hoeveelheden van het ricottamengsel.
- Doe voorzichtig een lepel vulling in de holte, strooi een beetje Parmezaanse kaas over de bovenkant en bak ze in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn - ongeveer 15 minuten.
Gegeten met een heel dunne farinata met tijm en grof zout.
This recipe is adapted from: Jamie's Italy
Geen opmerkingen:
Een reactie posten