Ingrediënten:
250 gr jonge tuinbonen (750 gr met schil) of diepvries
4 champignons
8 rauwe Chinese garnalen
1 dun plakje gekookte ham (naar keuze)
1 eiwit
4 el kippenbouillon
pale medium dry sherry of Chinese kookwijn
olie
maïzena
suiker
vetsin (naar keuze)
zout
Bereiding:
- Was of ontdooi de bonen en dep ze droog.
- Ontdooi de garnalen, pel ze, verwijder het darmkanaal en spoel ze af.
- Klop het eiwit los met 1/2 tl zout en 1/2 tl maïzena. Meng dit door de garnalen en laat 15 minuten staan.
- Snijd de ham in kleine stukjes.
- Wrijf de champignons schoon, verwijder het uiteinde van de steel en snijd de kapjes in dunne plakjes.
- Maak een sausje van 1/2 tl maïzena, 4 el bouillon, 1 tl sherry, 1/2 tl suiker, snufje zout en snufje vetsin.
- Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 el olie.
- Roerbak de tuinbonen op matig vuur tot ze helder groen worden (diepvries 2 minuten, verse 5 minuten).
- Voeg garnalen toe en roerbak op hoog vuur tot ze verkleuren.
- Voeg champignons toe en roerbak tot ze verkleuren.
- Voeg het sausje toe en breng aan de kook.
- Roer er tot slot de ham door en serveer.
Recept uit Het Chinese Kookboek deel 3
Geen opmerkingen:
Een reactie posten