dinsdag 3 juni 2014

Chinese tuinbonen met garnalen


Ingrediënten:
250 gr jonge tuinbonen (750 gr met schil) of diepvries
4 champignons
8 rauwe Chinese garnalen
1 dun plakje gekookte ham (naar keuze)
1 eiwit
4 el kippenbouillon
pale medium dry sherry of Chinese kookwijn
olie
maïzena
suiker
vetsin (naar keuze)
zout

Bereiding:
  1. Was of ontdooi de bonen en dep ze droog.
  2. Ontdooi de garnalen, pel ze, verwijder het darmkanaal en spoel ze af.
  3. Klop het eiwit los met 1/2 tl zout en 1/2 tl maïzena. Meng dit door de garnalen en laat 15 minuten staan.
  4. Snijd de ham in kleine stukjes.
  5. Wrijf de champignons schoon, verwijder het uiteinde van de steel en snijd de kapjes in dunne plakjes.
  6. Maak een sausje van 1/2 tl maïzena, 4 el bouillon, 1 tl sherry, 1/2 tl suiker, snufje zout en snufje vetsin.
  7. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 el olie. 
  8. Roerbak de tuinbonen op matig vuur tot ze helder groen worden (diepvries 2 minuten, verse 5 minuten).
  9. Voeg garnalen toe en roerbak op hoog vuur tot ze verkleuren.
  10. Voeg champignons toe en roerbak tot ze verkleuren.
  11. Voeg het sausje toe en breng aan de kook.
  12. Roer er tot slot de ham door en serveer.


Recept uit Het Chinese Kookboek deel 3

Geen opmerkingen: