vrijdag 20 juni 2014

Gevulde courgettes met Parmezaanse kaas en broodkruim



Ingrediënten voor 3 pers.
3 courgettes, in de lengte doorgesneden, zaadjes verwijderd
100 g broodkruim
100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
1-2 middelgrote eieren, het liefst biologische of scharreleieren
1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
een handvol gehakte verse peterselie
2 eetlepels olijfolie

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C  
  1. Breng een grote pan water aan de kook (de courgettes moeten er ruim in passen).
  2. Meng in een kom het broodkruim en de parmezaan met een van de eieren, de knoflook en de peterselie. Als het mengsel te kruimelig is, doe je er precies genoeg van het tweede ei bij om het te binden. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Blancheer de courgettes ongeveer 2 minuten in het kokende water. Neem uit het water, dep droog en leg op een bakplaat. Lepel het broodkruimmengsel in de courgettehelften. Besprenkel met de olie en bak 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.


Tips

Voor een meer uitgesproken kaassmaak rasp je nog wat extra parmezaan over de courgettes voor ze de oven in gaan. Het broodkruimmengsel kan ook worden gebruikt om andere groenten te vullen, zoals paprika's, uien en aubergine. Ik gebruikte hiervoor koolhydraatarm brood, gedroogd in de oven en fijngemaakt in de keukenmachine.

Recept uit 

3 opmerkingen:

  1. De combinatie met het krokante broodkruim was wel lekker, maar verder ook niet zo heel speciaal. Dit recept staat trouwens ook in het laatste Jamie Magazine Zomer in Italië.

    BeantwoordenVerwijderen