Ingrediënten voor 4 personen:
3 kipfilets, in vieren
2 eiwitten, losgeklopt
2 eetlepels fijn rijstmeel
2 rode chilipepers, fijngesneden
3 eetlepels gehakte koriander
4 kaffir lime blaadjes, gesnipperd
3 eetlepels sesamzaad
2-3 eetlepels arachideolie
Ter garnering bijv. waterkers
Dipsaus:
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel bruine suiker
Bereiding:
- Meng de kip, eiwit, rijstmeel, chili, koriander, limoen blaadjes en sesamzaad in een kom.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olie en bak de kip gedurende 3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op absorberend papier.
- Voor de dipsaus de soja, citroensap en suiker in een kom doen en mengen.
- Serveer de kip op wat waterkers met de dipsaus apart.
Snel te maken.
Kaffir-, limoen-, Thaise basilicumblaadjes etc., pepers, laos, gember e.d. zijn heel goed in de diepvries te bewaren. Zodoende kwam dit gerecht gewoon uit mijn voorraad.
Kaffir-, limoen-, Thaise basilicumblaadjes etc., pepers, laos, gember e.d. zijn heel goed in de diepvries te bewaren. Zodoende kwam dit gerecht gewoon uit mijn voorraad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten