zaterdag 14 juni 2014

Knapperig gekruide Thaise kip van Donna Hay



Ingrediënten voor 4 personen:
3 kipfilets, in vieren
2 eiwitten, losgeklopt
2 eetlepels fijn rijstmeel
2 rode chilipepers, fijngesneden
3 eetlepels gehakte koriander
4 kaffir lime blaadjes, gesnipperd
3 eetlepels sesamzaad
2-3 eetlepels arachideolie
Ter garnering bijv. waterkers
Dipsaus:
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel bruine suiker

Bereiding:
  1. Meng de kip, eiwit, rijstmeel, chili, koriander, limoen blaadjes en sesamzaad in een kom. 
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olie en bak de kip gedurende 3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op absorberend papier.
  3. Voor de dipsaus de soja, citroensap en suiker in een kom doen en mengen. 
  4. Serveer de kip op wat waterkers met de dipsaus apart.  
Snel te maken.

Kaffir-, limoen-, Thaise basilicumblaadjes etc., pepers, laos, gember e.d.  zijn heel goed in de diepvries te bewaren. Zodoende kwam dit gerecht gewoon uit mijn voorraad.


Geen opmerkingen: