Ingrediënten:
1 pakje Quorn in stukjes oif tofu
1 verpakking Japanse wokgroenten met teriyakisaus van AH
1 pakje shirataki (Japanse
noedels gemaakt van de Konjacknol)
zonnebloemolie
150 ml saké
75 ml sojasaus
30 ml mirin
Eieren naar wens
Shirataki noodles hebben nul koolhydraten. Verkrijgbaar bij Chinese toko's en bij de Tuinen. |
Bereiding:
- Marineer de stukjes quorn/tofu in een gedeelte van de teriyakisaus uit de verpakking.
- Haal de shiitakes uit de verpakking en snijd een stervorm in de hoed ter decoratie.
- Was de konnyaku noodels goed een paar maal onder warm water. Je hoeft ze niet meer voor te koken.
- Verhit een scheutje olie in een platte pan. Bak de gemarineerde quorn om en om circa 4 minuten. Blus af met de sake en laat circa 1 minuut doorkoken. Schuif de quorn naar de zijkant van de pan.
- Verdeel de groenten en de noedels in het vrijgemaakte deel. Blus af met sojasaus en mirin. Stoof de groente en quorn circa 8 minuten.
Kluts de eieren en verdeel in
kommetjes. Doop de sukiyaki voor het eten in het losgeklopte rauwe ei.
Recept gebaseerd op 24kitchen. Er had wat meer soja en mirin bij gekunt, of bouillon.
Recept gebaseerd op 24kitchen. Er had wat meer soja en mirin bij gekunt, of bouillon.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten