Ingrediënten:
200 g beetgaar gekookte bloemkool
75 tot 100 g zachte boter
4 eieren
2 dl slagroom of zure room
25 g bloem
100 g geraspte kaas, in 5 porties
100 g gekookte ham in blokjes
een klein blikje erwtjes of gekookte diepvrieserwtjes
100 g champignons
Bereiding:
- Roer de boter in een kom tot ze schuimig is.
- Scheid de eieren in dooiers en wit.
- Doe de eidooiers bij de schuimig geroerde boter, roer dit goed en voeg er de room en de bloem aan toe.
- Sla de eiwitten stijf en schep een klein gedeelte door het eimengsel.
- Doe er een paar eetlepels geraspte kaas bij en schep de rest van de stijfgelagen eiwitten er bovenop. Schep het geheel enige malen luchtig door, maar roer het niet.
- Gier nu de helft van het mengsel in een beboterde vuurvaste schotel.
- Verdeel de blokjes gesneden ham over het mengsel en strooi er een paar eetlepels geraspte kaas over.
- Leg daarop de uitgelekte doperwtjes, dan weer wat geraspte kaas en vervolgens een laagje niet te gaar gekookte bloemkoolroosjes.
- Strooi er wat geraspte kaas over en leg daarop de in plakjes gesneden champignons.
- Strooi er nogmaals wat geraspte kaas over en voeg er de rest van ei-roommengsel aan toe.
- Plaats het gerecht in een niet voorverwarmde oven en verhit de schotel in een matig warme oven ongeveer 45 minuten*
Dien het gerecht zo warm mogelijk op.
Recept van TheblogdeClementine.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten