Ingrediënten:
2 artisjokken, liefst de paarse 'mammole' uit Rome
200 gr vers gedopte erwtjes
200 gr vers gedopte tuinbonen
1 struikje mini romana sla of spinazieblaadjes
1 citroen
2 jonge verse uitjes
3 el extravergine olifolie
1 dikke plak pancetta
peterselie
munt
zout en peper
Bereiding:
- Verwijder de buitenste bladeren van de artisjokken, knip de punten bij en laat twee cm van de steel zitten.
- Snijd ze over de lengte in wigjes, verwijder het hooi en leg ze in koud water met wat citroen tegen het verkleuren.
- Was de salade en snijd haar in grote stukken.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de verse uitjes, als ze groot zijn kleiner gesneden, en de in blokjes gesneden pancetta.
- Wanneer alles gestoofd is, de artisjokken, de erwtjes en de tuinbonen toevoegen, mengen en met peper en zout op smaak brengen. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur garen.
- Voeg de slabladen toe en laat nog eens 15 minuten op zacht vuur staan. De groenten moeten gaar zijn maar al dente.
- Meng er de munt en peterselie door.
- Druppel er op het bord nog wat olijfolie over.
Serveer de vignarola warm of op kamertemperatuur op warme crostini's. Of een restje door de pasta.
Was lekker maar kostte wat tijd om de erwtjes en de tuinbonen te pellen. De fles wijn op het aanrecht was meer dan half leeg toen ik er mee klaar was, en ik maakte slechts voor twee personen. Ik zou het ook nooit voor een groter gezelschap bereiden, tenzij ze hun eigen boontjes willen doppen.
Recept van Buongiorno Alice van Alice.tv
Geen opmerkingen:
Een reactie posten