Ingrediënten:
225 gr varkensfilet
1 dun plakjes verse gember
1 lente-ui of stukje prei
Chinese kookwijn of pale medium sherry
sojasaus
azijn
2 dl olie
suiker
maizena
zout en peper
Bereiding:
- Maak een marinade van:
1 el sherry
1 el sojasaus
1 el maïzena
1/2 tl zout snufje peper.
- Snijd het vlees in dunne plakjes, vermeng dit met de marinade en laat 20 minuten staan.
- Hak de lente-ui en gember fijn.
- Verhit op hoog vuur 2 dl olie in de wok. Schroei hierin het vlees voorzichtig roerend dicht tot het verkleurt. Haal het met een schuimspaan uit de wok en zet apart.
- Giet de olie op 2 el na uit de wok in een bewaarpan met deksel voor later gebruik.
- Verhit op hoog vuur de el olie opnieuw. Voeg de lente-ui en gember toe en roerbak tot het geurt. Voeg dan 1 el azijn en 2 tl suiker toe en roerbak enkele seconden.
- Doe er tot slot het vlees weer bij en roerbak nog 1 minuut.
Was wel lekker.
Recept uit Het Chinese Kookboek deel 1
Geen opmerkingen:
Een reactie posten