zondag 4 september 2011

Bietenkoekjes met yoghurt-citroensaus

Recept van
Yotam Ottolenghi
Ingrediënten:
250 gr geraspte gare bietjes
klein blikje kikkererwten (100 gr), grof gehakt
2 el verse munt
2 el peterselie
1 el dille
2 lente-uitjes
geraspte schil van een halve citroen
½ tl gemalen komijn
1 el tahini pasta
1 ei
peper en zout
olie om te bakken 
Voor de yoghurtsaus
Saffraan(poeder)
250 gr Griekse yoghurt
2 tl olijfolie
1 tl citroensap

Bereiding:
Begin met de saus.
  • Los de saffraan op in twee theelepels warm water.
  • Doe het over in een schaal, meng het met de yoghurt, olie, citroensap en zout.
Deze saus kan een paar dagen in de koelkast bewaard worden

  • Druk het vocht uit de geraspte bieten en doe in een schaal.
  • Doe alle overige ingrediënten, behalve het ei en de tahini, in een keukenmachine en hak grof. (Volgens het originele recept moet je alles apart hakken).
  • Meng nu alles door elkaar met het ei en de tahini, en maak er ballen van.
  • Druk ze wat plat, zodat ze ca. 1 cm dik met een diameter van 7 cm.
  • Bak ze bruin in hete olie.
Iedereen roept zo over deze kok, en over zijn kookboek Plenty, maar ik vond dit recept tegenvallen.
Maar het is wel een goed idee om te binden met kikkererwten ipv broodkruim of meel.
Gegeten met gekruide couscous.

Geen opmerkingen: