donderdag 22 september 2011

Jamie Oliver 30 minutes meals bonen, gehakt en gepofte aardappelen

Ingrediënten boontjes:
1 blik witte bonen, of gekookte verse sperziebonen
4 plakjes gerookte bacon of gerookt spek
2 tomaten in stukjes
1 eetlepel rode wijnazijn
olijfolie

Bereiding:
  1. Bak het spek knapperig.
  2. Doe de 2 tomaten in stukjes erbij
  3. Voeg dan de sperziebonen of witte bonen met het vocht toe
  4. Maak af met de rode wijnazijn en een sliert olijfolie.
  5. Bij de witte bonen: strooi er basilicumblaadjes overheen.
Was wel lekker

Ingrediënten gehakt:
De foto is mislukt, maar het gerecht
vond ik ook niet echt geweldig
500 gr mager rundergehakt
peper
thijm
- 3 wortels
- 3 stengels bleekselderij
- 1 rode ui
rozemarijn
4 teentjes knoflook uit de knijper
6 eetlepels worcestersaus of naar smaak

Bereiding:
  • Doe een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak het gehakt rul met zout, peper en (citroen)thijm op hoog vuur in ongeveer 5 minuten.
  • maak de 3 groenten schoon, snijd ze in stukken en schaaf ze fijn in de keukenmachine
  • Voeg aan het gehakt de rozemarijn toe, 4 knoflooktenen uit de knijper en de worcestersaus.
  • Laat de vloeistof verdampen
  • Meng de geraspte groenten erdoorheen en laat ze gaar worden.
Opmerking: ik gooide altijd het uitgelopen vet van het gehakt weg, maar hij laat het inkoken zodat het gehakt hier en daar een knapperige 'koek' is.
Klik Hier voor het filmpje

Gepofte aardappelen: eerst in de magnetron en daarna in een hete oven met olijfolie, zeezout en thijm.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen