donderdag 1 september 2011

Bietensla met tuinboontjes

Ingrediënten
8 kleine rauwe bietjes
(of als je ze krijgen kan, zoals in Frankrijk, in de oven of in de as gepoft.)
knoflook
ongeveer 300 g tuinbonen (ongedopt zo'n 2-3 kilo)
2 eitjes
mayonaise
yoghurt
citroen
8 appelkappers

Bereiden:
  1. Spoel de kappers goed af en laat ze uitlekken op keukenpapier. Als u geen appelkappers kunt vinden, kunt u een flinke eetlepel gewone kappertjes gebruiken.
  2. Was de bietjes en leg ze in een ovenschaal met wat ongeschilde knoflooktenen eromheen. Bedek ze met aluminiumfolie en zet ze een uurtje in de oven, op 180 graden. Heeft u grote krootjes, laat ze dan twintig minuten langer poffen.
  3. Dop de tuinbonen, kook ze een minuut of 8, wacht tot ze een beetje zijn afgekoeld en haal dan met uw vingers of een scherp mesje het buitenste velletje eraf. Als u eerste kwaliteit jonge boontjes te pakken heeft, is dubbeldoppen niet nodig, gebruikt u diepvriesbonen, dan is het onontbeerlijk.
  4. Laat de bietjes iets afkoelen, verwijder de schil en snij ze in stukjes.
  5. Doe deze samen met de tuinboontjes in een schaal.
  6. Maak een dressing van een eetlepel mayonaise, een scheutje yoghurt, wat citroensap en zout en peper.
  7. Prak er, als u van knoflook houdt, een van de met de bietjes mee gepofte tenen door.
  8. Schep de dressing en de fijngehakte, hardgekookte eitjes door de salade en garneer met de kappers.


Hier heb ik er nog rode kiemgroente overheen gestrooid.

Recept uit de NRC van Roos Ouwehand, die het weer van Loes Luca heeft. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen