zaterdag 10 september 2011

Ratatouille uit de oven

Met de restjes groenten van de krokante courgettes, de paprika's van de Long Island steak en wat tomaatjes die op moesten deze ratatouille uit de oven gemaakt. Ik zal ze nooit meer anders maken, want zo is het veel lekkerder dan uit de pan, en makkelijker. Het is meer een kruising tussen een ratatouille en een escalivada. Volgende keer wil ik er nog zwarte olijven door doen.

Ingrediënten: (ongeveer)
1 courgette
1 aubergine
2 paprika's
5 teentjes knoflook, ongepeld
8 kleine tomaatjes
2 rode uien
2 takjes rozemarijn
paar takjes thijm
peper en zout
paar lepels olijfolie

Bereiding:
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Snij alle groenten in stukken en hussel door de olijfolie.
  • Zet 45 minuten in de oven, afgedekt met aluminiumfolie
  • Daarna even husselen en nog ca. 15 minuten onafgedekt, tot de groenten gegrilld zijn.
Kan warm of koud gegeten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen