zaterdag 10 september 2011

Ratatouille uit de oven


Met de restjes groenten van de krokante courgettes, de paprika's van de Long Island steak en wat tomaatjes die op moesten deze ratatouille uit de oven gemaakt. Ik zal ze nooit meer klassiek maken, want zo is het veel lekkerder dan uit de pan, en makkelijker. Het is meer een kruising tussen een ratatouille en een escalivada. Volgende keer wil ik er nog zwarte olijven door doen.

Ingrediënten: (ongeveer)
1 courgette
1 aubergine
2 paprika's
5 teentjes knoflook, ongepeld
8 kleine tomaatjes
2 rode uien
2 takjes rozemarijn
paar takjes thijm
peper en zout
paar lepels olijfolie

Bereiding:
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Snij alle groenten in stukken en hussel door de olijfolie.
  • Zet 45 minuten in de oven, afgedekt met aluminiumfolie
  • Daarna even husselen en nog ca. 15 minuten onafgedekt, tot de groenten gegrild zijn.
Kan warm of koud gegeten worden.

Recept Janneke Vreugdenhil

Geen opmerkingen: