vrijdag 9 september 2011

Kip Kung Po

Ingrediënten:
400 gr kipfilet of kippendij, in blokjes
4 gedroogde Spaanse pepertjes
2 knoflookteentjes, gehakt
4 cm gember, gehakt
Sichuan olie of olie met losse sichuanpeper
Marinade voor de kip:
1 eiwit, geklopt
4 theelepels lichtse sojasaus
4 theelepels  shaoxing rijstwijn
1,5 theelepel maizena
snufje zout
Bindpapje:
1 eetlepel lichtse sojasaus
1/4 eetlepel rijstazijn
1.5 theelepel suiker of suikervervanger
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel maizena
6 eetlepels kippenbouillon
Garnering:
50 gr ongezouten pinda's, geroosterd in een koekenpannetje
3 lente-uitjes, julienne gesneden

Bereiding:
  • Meng de kipblokjes met de marinade.
  • Verhit de wok met roerbak de pepertjes in wat olie een paar seconden.
  • Voeg de knokflook en de gember toe en roerbak 2 minuten
  • Blus met 1 eetlepel rijstwijn
  • Voeg bindpapje toe en roer tot de saus bindt.
  • Garneer met de lente-ui en de geroosterde of gebakken pinda's

Ik vond het niet pittig genoeg, dus heb ik er nog een schep sambal doorheen gedaan.

Geen opmerkingen: