woensdag 7 september 2011

Krokante courgetterolletjes met kaas



Ingrediënten voor 4 stuks :
1 à 2 middelgrote courgettes
verse mozzarella of geitenkaas
4 brickvelletjes of filodeeg
verse tijm
Fleur de sel of ander zeezout
Olijfolie


Bereiding:
  • Maak met een dunschiller 8 dunne plakken van de courgette
  • Leg 1 plak in het midden van een brickvel
  • Bestrooi met zeezout
  • Bedek met plakjes kaas
  • Bestrooi met tijmblaadjes
  • Een sliertje olijfolie erover
  • Leg er de tweede plak courgette op.
  • Rol de brick op en knoop pak met een stukje keukentouw de brick als een toffee in.
  • Leg deze ‘toffees’ in de oven op bakpapier en laat ze in een kwartier op 200 gr. bruin worden.
Klik hier voor het leuke filmpje voor het recept.
Een leuk vegetarisch hapje. Ik heb hier geitenkaas gebruikt, maar met mozzarella ‘loopt’ het natuurlijk meer.
Recept van pique-assiette uit Genève.


Geen opmerkingen: