donderdag 22 september 2011

Jamie Oliver tonijn met tomaten en venkel



Ingrediënten:
Olijfolie
Citroen
Zout en peper
Plak tonijn
Marjoraan of oregano
Tomaten
Venkel
1 chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden.

Bereiding: 
  1. Meng een scheut olijfolie, een kneep citroensap en wat peper en zout. Giet dit over de tonijn en wrijf de kruiden over de tonijn.
  2. Verhit de grilplaat en leg de tonijnfilet erop.
  3. Gril ca.2 minuten als de filet 2 cm dik is.
  4. Voor de salade de tomaten heel dun in plakken snijden en kruiden met peper en zout.
  5. Dresseer de tomaten op een bord
  6. Snij de venkel in heel dunne plakjes (bijvoorbeeld met een mandoline), in meng ze in een kom met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout en verdeel ze over de plakken tomaat
  7. Leg de tonijn erop.
  8. Garneer met venkelgroen, gehakte chilipeper en besprenkel met balsamico azijn. 
Was lekker, vooral door de venkel.

Geen opmerkingen: